Canesten Foot Crème 20 gram

Canesten Foot Crème pakt voetschimmel grondig aan bij de bron. De crème herstelt de huid van schilfers en kloofjes en beschermt je voeten tegen invloeden van buitenaf. De reukloze niet vette crème trekt snel in de huid van de voeten. Voetschimmel, ook wel zwemmerseczeem genoemd, is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Canesten Foot Crème is makkelijk tussen de tenen aan te brengen en verlicht zo de jeuk en een brandering gevoel.

Wettelijke benaming
CANESTEN FOOT CREME

Indicatie
Voetschimmel zoals atleetvoet of zwemmerseczeem.

Let op: dit is een geneesmiddel

We adviseren je dit product alleen te gebruiken als je goed geïnformeerd bent. Voor de volledige informatie verwijzen we je naar de bijsluiter, zie de link onder kopje ‘Gebruik’ op deze pagina. Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar.

Heb je nog vragen?

Onze gediplomeerde (assistent-)drogisten voorzien je graag van een persoonlijk advies. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn. Hier vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen.

Raadpleeg je huisarts bij

Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.

Toedieningsvorm
creme

Dosering
Dosering
2x per dag 

Max. Dagdosering
2x

Gebruik
Gebruiksinstructies
dun aanbrengen op gereinigde aangedane huid en uitsmeren, tot 2 weken na verdwijnen klachten gebruiken 

Gebruiksbeperking
Tot 2 weken na verdwijnen klachten gebruiken. 

Contra-indicatie
Overgevoelig voor een van de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter

Bewaren
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C. 

Houdbaarheid
Na openen 3 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking achter 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. 

Verwijderinstructies
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.

Risicowaarschuwing
Niet direct stoppen als de huidafwijkingen zijn verdwenen, meestal duurt het 3-4 weken tot klachten volledig zijn verdwenen. Contact met de ogen vermijden.

Wanneer naar de huisarts
Als de gebruiker diabetes heeft. Indien de behandeling, uitgevoerd volgens gebruikinstructies bijsluiter en hygiënische maatregelen zijn toegepast en na 2-4 weken niet heeft geleid tot vermindering klachten. Als de schimmel de nagels heeft aangetast en klachten geeft.

Lees de bijsluiter/handleiding

€ 8,89 (incl. BTW)