Canesten Gyno creme (6 applicaties) (35 gram)

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Bovendien: een schimmel gaat niet altijd vanzelf over. Een behandeling die ervoor zorgt dat je snel van de lastige symptomen afbent is van belang om je zo snel mogelijk weer jezelf te voelen. Met Canesten GYNO is een snelle en effectieve behandeling mogelijk.

Canesten GYNO voor inwendig en uitwendig gebruik stopt in korte tijd de groei, doodt de schimmel en verlicht zo snel de jeuk dankzij de werkzame stof clotrimazol. Canesten GYNO bestaat in twee toedieningsvormen: Canesten GYNO 1-tablet en Canesten GYNO crème. De tablet zorgt voor een lokale behandeling voor vaginaal (inwendig) gebruik. Voor uitwendige verlichting van de jeuk, kan aanvullend Canesten GYNO crème worden gebruikt.

Geneesmiddel

Canesten GYNO tablet
1-daagse tablet
  • Behandeling met één tablet voor inwendig gebruik
  • Lokale behandeling
  • Met werkzame bestanddeel clotrimazol
     
Canesten GYNO crème
6-daagse behandeling
  • Crème voor inwendig en uitwendig gebruik op de vulva
  • Lokale behandeling
  • Met werkzame bestanddeel clotrimazol
  • Kan aanvullend aan tablet worden gebruikt voor snelle verlichting van uitwendige jeuk.

Mocht je twijfelen of de symptomen van een vaginale schimmelinfectie wel van toepassing zijn op jouw situatie? Vraag dan de huisarts om advies.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Registratiehouder:
Bayer B.V.,
Energieweg 1,
3641 RT Mijdrecht

 

Waarschuwingen en gebruiksbeperkingen
Kan het rubber van condooms aantasten. Condooms kunnen minder betrouwbaar zijn, ook in de eerste 2 dagen nadat u gestopt bent met clotrimazol. Let op: de tabletten zijn niet om in te nemen, maar om aan te brengen in de vagina. Niet gebruiken als u zwanger bent. Werking is minder als u gelijktijdig ongesteld bent. Als u last krijgt van jeukende of warme plekjes rond de vagina, moet u stoppen met het gebruik van dit middel.

Dosering
Dosering: 1x per dag -Max. Dagdosering: 1x per dag -Leeftijd: vanaf 16 jaar

Indicatie
Toepassing: Bij vaginale schimmelinfecties

Gebruik
Gebruiken bij: Infecties in of rond de vagina , veroorzaakt door bepaalde schimmel- of gistsoorten. -Niet gebruiken bij: Pijn in onderbuik of bij plassen, koorts, koude rillingen, bloedingen, zweren/blaren in genitale gebied, lage rugpijn, misselijkheid/braken, diarree, pusvorming, sterk ruikende afscheiding. Niet langer dan 7 dagen gebruiken. -Bij borstvoeding: Ja -Bezoek dokter: Als de klachten niet overgaan of vaak terugkeren (meer dan 3 keer per jaar). Als de klachten na 3 dagen (tablet) of 5 à 6 dagen (crème) niet sterk zijn verbeterd of als de klachten na 1 week niet over zijn. Als de afscheiding erg sterk ruikt of bloederig is. Als u medicijnen gebruikt die de afweer onderdrukken. Als u elke dag antibiotica gebruikt. Als u ook last heeft van een van de volgende klachten: buikpijn, pijn bij het plassen, koorts, onregelmatige bloedingen, zweren of blaren rond de vagina, lage rugpijn, misselijkheid, diarree. Als u diabetes (suikerziekte) heeft. Als u zwanger bent. Als u jonger dan 16 bent. Als u in de overgang bent geweest. Als u of uw partner een geslachtsziekte heeft of heeft gehad. -Bij zwangerschap: Overleg arts -Gebruik: voor het slapen in de vagina inbrengen

Bewaren
In de oorspronkelijke verpakking bewaren en buiten de koelkast en vriezer.

Lees de bijsluiter/handleiding

€ 13,65 € 13,32 (incl. BTW)